Google Arama’larında Kullanabileceğiniz Semboller

Google Arama’larında Kullanabileceğiniz Semboller


Google aramalarında daha kesin sonuçlar almak ve arama kalitesini geliştirmek için çeşitli noktalama işaretleri ve kodlar kullanabilirsiniz. Başarılı arama için daha önce yazmış olduğumuz Google arama pratikleri yazımızı okuyabilirsiniz. Bugün arama kodları ve noktalama işaretlerini tanıtacağız.

Bu kodlar sayesinde arama sonuçlarını daha etkili bir hale getirebilirsiniz. Çok genel ifadeleri ararken, bu tarz özelliklere ihtiyaç duymayabilirsiniz. Genel aramalarda sonuç çeşitliliği yüksek olduğu için , bu tarz kodlar işinize yaramayabilir fakat özel bir konu hakkında arama yapıyorsanız oldukça işe yaramaktadır. Örneğin; bir ders konusu hakkında bir bilgiye ihtiyacınız varsa , bu noktada oldukça faydalı olacaktır.

(+) Google plus sayfaları veya kan grupları aramalarında kullanabilirsiniz. Örnek: +Ozengen veya 0rh+

(@) Sosyal medyada kullanılan etiketleri arayabilirsiniz. Örnek: @Ozengen

($) Bir ürüne ait fiyatları listelemek için kullanabilirsiniz. Örnek: LG G5 600 $

(#) Günün en populer veya popülerliği artan hastaghlerini bulabilirsiniz.  Örnek: #throwbackthursday

(-) Bir kelimenin başına tire eklediğiniz zaman o bilginin listelendiği siteler arama sonuçlarında listelenmez. Aynı anlamı taşıyan kelimeler için oldukça kolay bir arama kalitesi sağlar. Örneğin: gül -çiçek aramasında çiçek sonuçları listelenmemektedir.

(“) Aramalarda oldukça etkili bir yöntemdir. Tırnak içinde yapılan aramalarda, sadece aynı kelimelerin sıralı olduğu sonuçlar yer alır. Örneğin: “Google arama nasıl yapılır” şeklinde arama yaptığımız zaman sonuçlarda sadece bu kelimelerin sıralı olduğu sonuçları listeler. Özellikle şarkı sözü aramalarında oldukça kolaylık sağlamaktadır.

(*) Bilinmeyen ve  joker kelimeler için kullanılabilir. Örneğin: *ağacı  şeklinde arama yaparak bütün sıfatlar ve joker kelimeler listelenebilir.

(..) Bir aralıkta sayı sonuçlarını görmek için aralarına iki nokta koyabilirsiniz. Örneğin: Telefon 700 TL..1000 TL

(info) İstediğiniz site hakkında detaylı bilgiler listelenir. Örnek: info:hurriyet.com

(related) Benzer siteleri listelemek için kullanılır. Örnek: related:ozengen.com

Bazı durumlarda noktalama işaretleri sonuçları iyileştirmeyebilir. Bu tarz durumlarda bu kodlar etkin olmadan tüm genel sonuçlar listelenir.  Genel olarak arama kalitesini arttırmaktadır fakat içeriklerin ve sitelerin kaliteside sonuçların başarısında etkilidir.

Yorum Yap
0 Yorum yapan