Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde Uyku Düzeni Nasıl Olmalıdır?


Bebeklerde uyku sorunlarıyla ilgili bir oldukça anne, yeni doğan bebeğin oldukça uyuması, çocuklarda uyku apnesi, 2 aylık bebeğin oldukça uyuması şeklinde sorunlarla anneler oldukça karşılaşmaktadır. Aslen anneler bebekleri için neyin iyi neyi kötü bulunduğunu hiç araştırma yapmadan biliyorlardır.

Bebeklerde uyku sorununu alt düzeye indirmek için, kendinize bir uyku planlaması yaparak hem sizin hem de bebeğinizin uyku problemi yaşamasına engel olabilirsiniz. Bilhassa yiyecek yerken, yediğiniz yiyeceğin bebeğinize zarar verip vermeyeceğini muhakkak bilmek zorundasınız. Yemiş olduğunuz zararı olan yemekler bebeğinizde gaz sancısı yapar ve buda hem bebeğinizin hem de sizin için uyku problemi yaşamanıza neden olacaktır.

Yiyecek yerken dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan unsurlar vardır, size yararlı olan bazı yiyecekler yavrunuz için zararı olan olabilmektedir. Bilhassa doğum sonrası nohut, fasulye şeklinde gıdaların annelerin için yararlı olmasına karşın, bebeklerde gazi sancısı şeklinde rahatsızlıklara neden olmaktadır.

Bebeklerde uyku düzeni oldukça önemlidir, uyku düzenine ehemmiyet vermediğiniz durumlarda bebeklerde ciddi hastalık ve rahatsızlıklar ortaya çıkabilmektedir. Zira bebeklerde bağışlık sisteminin zayıf olduğundan dolayı hastalık kapma olasılığı oldukça fazladır. Genel olarak sıhhatli olan bir bebeğin uyku düzeninde mesele olmaz. Ama bazı durumlarda gaz sancısı veya başka ağrılar yüzünden uyku düzeninde bozukluklar meydana gelmektedir.

Sıhhatli bir halde doğan bir bebek günün çoğunu uyuyarak geçirmektedir. Gaz sancısı şeklinde ufak rahatsızlığı olanlar ise diğer uyuyan bebeklere oranla daha az uyumaktadırlar. Bunun sebebi olarak ta annenin bebeği zararı olan olacak bir yiyeceği yemiş olmasıdır.

Bebeklerde Uyku Düzeni Iyi mi Olmalıdır?

Aslen bunun için herhangi bir düzenleme yapılması şeklinde durum söz mevzusu değildir. Sonuçta o da bir canlı ve biz büyüklerin yapmış olduğu, uykumuz vardığında derhal yatıyoruz şeklinde durumları aynı olduğundan bizim vermiş olduğumuz tepki ile bebeğin vermiş olduğu tepki nerede ise aynıdır.

Bebeğinizin uykusu geliyorsa uyutun, uykusu gelmeyen bebeği uyutmaya çalışmak için çaba harcamayınız. Uykusu gelen bebeğin herhangi bir rahatsızlığı yok ise kendi kendine uyuyabilir.

Bu yazılan makaleyi bir babanın yazdığını bilmek ister misiniz? 2 kız evladı babası olarak yaşadığım tecrübeleri anlatmaya çalıştım.

Yorum Yap
0 Yorum yapan