Windows 10 Nasıl Şifre Koyulur

Windows 10 Nasıl Şifre Koyulur


Windows 10 bilgisayarınıza şifre koymak için, aşağıdaki resimli anlatımı takip edebilirsiniz. Bilgisayarınızı kötü niyetli kullanıcılardan korumak , sizden habersiz insanların bilgisayarınızı kullanmasını engellemek için bilgisayarınızı şifreli kullanmanız gerekmektedir. Windows açılış şifreleri birçok programla kaldırılmaktadır fakat güçlü bir parola oluşturmak ve Bitlocker ile diskinizi şifrelemek, bilgilerinizi güvenle saklamanızı sağlayacaktır.

Windows 10 işletim sisteminde bilgisayarınızı açmak için Parola , Windows Live hesabı, resimli parola veya 4 haneli pin belirleyerek bilgisarınızı açabilirsiniz. Bunlardan en kullanışlı olanı paroladır.

Parola nasıl koyulur ?

1. Başlat’a tıklayarak , başlat menüsünün hemen üstünde bulunan hesabımıza tıklıyoruz.

2. Açılan menüden “Hesap ayarlarını değiştir” seçeneğini tıklıyoruz.

3. Hesaplar menüsünde “Oturum açma seçenekleri” seçiyoruz. ilk seçenek olan, “Parola” seçeneğinin hemen altında bulunan “Ekle” menüsüne tıklayın.

4. “Parola oluştur” ekranında Yeni parolanızı belirleyip , onaylayın. Şifre koymak için kesinlikle parola ipucu belirlemeniz gerekiyor.

İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılışta bilgisayarınız belirlediğiniz şifreyi girmenizi isteyecektir. Windows + L kısayol tuşunu kullanarak ekranı kilitleyebilir ve şifre girişini test edebilirsiniz.

Şifre nasıl kaldırılır ?

Şifrenizi kaldırmak için aynı aşamaları takip edip, şifre ekranlarını boş bırakıp tamam seçeneğine tıklayın.

Şifresiz giriş nasıl yapılır ?

Bilgisayarınızı şifresiz açmak istiyorsanız aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

Başlat / Çalıştır‘a Windows+R kısayol tuşunu kullanarak giriş yapıyoruz. Açılan komut satırına “netplwiz” yazın.

Kullanıcı hesapları sekmesinde “Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir.” tikini kaldırın ve tamam’a tıklayın.

Windows 10‘da şifre işlemleri için yukardaki işlemleri yapabilirsiniz. Güvenli şifre oluştura ve ileri seviye şifreleme yöntemleri için sitemizde diğer makalelerimize göz atabilirsiniz. İşlemler sadece local ağlarda kullanılan bilgisayarlar için geçerlidir.

Yorum Yap
0 Yorum yapan