Telefonunuzun ekran desen kilidini mi unuttunuz ? Bugün, ekran kilidi hakkında detaylı bilgi vererek ekran kilidi unutulan telefonu nasıl açacağınızı anlatacağız. Google aygıt yöneticisi ve alternatif yöntemimizi kullanarak işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Android 4.4 veya daha eski sürümlerde ekran kilidinizi , PIN ve diğer şifrelerinizi unuttuğunuz zaman bu adımları atlamak için biçok alternatif sunulabiliyordu. Google hesap bilgilerinizi kullanarak şifrenizi tekrar değiştirebiliyordunuz. Eğer eski sürüm bir cihazınız varsa, PIN’i unuttum , Şifremi unuttum ve Ekran modelini unuttum seçeneklerini kullanarak Google Kullanıcı adı şifrenizi girerek şifrenizi değiştirebilirsiniz. Şifrenizi 10 kere yanlış girdiğiniz zaman “Kilit açma deseninizi 10 kez yanlış çizdiniz. Lütfen 30 saniye içinde yeniden deneyin.” uyarısını göreceksiniz.
Android 5.0‘dan itibaren bu özellik kaldırıldı. 7.0 güncellemelerinden sonra, “Android 7.0 Nougat’tan itibaren, ekran kilidi için yedekleme PIN kodu kullanılmayacaktır.” uyarısını görebilirsiniz. Ekran deseni, PIN veya şifrenizi unuttuğunuz zaman şifrenizi sıfırlamak için yerleşik bir yöntem yoktur malesef. Smart lock özelliğini aktif kullanıyorsanız cihazınızı ev veya işyeri ağına bağlayarak açabilirsiniz fakat bunların hiçbiri tanımlı değilse farklı bir yol kullanmamız gerekecektir.
Ekran şifresini sıfırlamak için birkaç farklı yöntem vardır. Bu yöntemleri kullanarak telefonunuzu açabilirsiniz. Tüm Android telefonlar için , Google Cihaz yöneticisi, Samsung telefonlar için Mobil cihazımı bul, HTC telefonlarda HTCSense gibi telefonu uzaktan yönetmenizi sağlayan uygulamaları kullanarak ekran şifrenizi sıfırlayabilirsiniz. Tüm telefon üreticileri cihazı uzaktan yönetmenizi sağlayan özellikler sunmaktadır.
Ekran kilidi nasıl açılır ?
Eğer cihazınızda Android cihaz yöneticisi açıksa aşağıdaki adımları takip edin.
Google Device Manager adresine giriş yaparak Google hesabınızla giriş yapın. Cihaz yönetimi ekranında telefonunuzu görebilirsiniz. Şifresini unutmuş olduğunuz aygıtın yanında bulunan “Sil” seçeneğine tıklayarak cihazı fabrika ayarlarına döndürün.
Sil: Cihazdaki tüm verileri silerek fabrika ayarlarına döndürür. Google hesabınız ile teelefonunuzu tekrar açtığınız zaman yedekleriniz otomatik olarak cihazınıza yüklenecektir.
Cihazınız fabrika ayarlarına döndürüldükten sonra İlk kurulum işlemini gerçekleştirin. Google hesap kullanıcı adı şifrenizi girdikten sonra cihazınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Samsung telefonlarda , Mobil cihazımı bul özelliği de yukarıda yaptığımız işlemi yapmaktadır. Samsung telefonlar için alternatif olarak http://findmymobile.samsung.com adresine giriş yaparak cihazınızı silebilirsiniz.
Alternatif Yöntem
Eğer telefonunuz internete bağlı değilse veya Cihaz yöneticisi, Mobil cihazımı bul vb. özellikler aktif değilse manuel olarak kısayol tuş kombinasyonunu kullanarak fabrika ayarlarına döndürmemiz gerekecektir. Bu işlem telefon marka ve modelinize göre değişilik göstermektedir.
Telefon fabrika ayarlarına döndürme kısayol tuşları
Samsung : Ses Yükselt + Home + Power tuşlarına basın. Samsung logosu gelene kadar basılı tutun.
LG: Ses Azalt + Power (Açma) tuşuna basılı tutun. LG logosu gelince Power tuşundan elinizi çekebilirsiniz.
HTC: Ses Yükselt + Power (Açma) tuşuna basılı tutun. Logo geldikten sonra tuşlardan elinizi çekebilirsiniz. Açılan ekranda Recovery seçeneğini işaretleyin.
Huawei: Ses Yükselt + Power (Açma) tuşuna Huawei logosu gelene kadar basılı tutun basılı tutun. Recovery seçeneğini işaretleyin.
General Mobile: Ses Yükselt + Power (Açma) tuşuna basılı tutun. Android logosu gelene kadar basmaya devam edin.
Casper: Ses Yükselt + Power (Açma) tuşuna basılı tutun. Android logosu gelene kadar basmaya devam edin.
Sony: Sony companion programını bilgisayarınıza kurarak cihazınızı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.
Diğer marka modelleri, yorum atarak bizlere sorabilirsiniz.
Telefonunuza göre yukardaki tuş kombinasyonlarını kullanabilirsiniz. Fabrika ayarlarına dönmek için Ses kısma tuşu ile Wipe Data/Factory Reset seçeneğine gelerek Power tuşuna basın.
İşlemler sırasında bilgi ve veri güvenliği tamamen sizin sorumluluğunuzdadır. İşlemler hakkında merak ettiğiniz konular hakkında yorum atarak destek alabilirsiniz.