Clash of clans, klanlar çatışması 2012 yılında Supercell tarafından yayınlanmış çevrimiçi bir strateji oyunudur. Yayınlandığı günden itibaren indirme rekorları kıran oyun, ülkemizdede büyük ilgi görmüştür. Oyunun amacı saldırganlara karşı kendi köylerini korumak için çeşitli savunma mekanizmaları inşaa ederken, aynı zamanda saldırma amacıyla da asker üretirler. Oyuncular, 50’şer kişilik gruplardan oluşan klanlara katılabilir, topluluk olarak ve klanların kendi içlerinde çevrimiçi sohbet ederek, klan üyeleri birbirlerinin kalelerine asker gönderebilirler.
Oyunda yüksek seviyelere ulaşmak ve başarı elde etmek için ciddi bir zaman ayırmanız gerekmektedir. Oyunda hızlı bir gelişim katetmek için kredi kartı ile premium ürünler almanız gerek.
Clash of clans Hileleri nasıl yapılır?
Android , ios ve Windows sistemlerde hileyi indirerek sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Hilede hiçbir virüs veya zararlı yazılım yoktur. Hile sayesinde sınırsız taş , iksirler ve para kazaabilirsiniz.
Hileyi indirmek için Tıklayın
Hile detayları için videoyu izleyebilirsiniz.
Video:
Savunma materyalleri;
Duvar: Bir nevi surlardır. Düşmanı oyalamaya yarar fakat duvar yıkıcılar tarafından kolaylıkla yıkılabilir.
Top: Oyunun ilk savunma birimidir. Karadan gelen saldırıları önleyebilir.
Okçu Kulesi: Toplara göre menzili uzundur ve hem havadan hem karadan gelen saldırıları önleyebilir.
Hava Savunması: Oyunun en önemli savunma birimlerinden biridir. Uçan birimlere ciddi zararlar verebilir.
Sihirbaz Kulesi: Hem karadan hem havadan gelen saldırıları önleyebilir. Alan tesirli vuruşu ile birçok askeri aynı anda telef edebilir.
Havan: Oyunun en güçlü savunma birimlerinden biridir. Ciddi hasar verir ve okçu, barbar, sihirbaz gibi hasar puanı düşük askerleri 1-2 vuruşta yok eder.
Bomba: Saldırgan askerlere hasar verir. Birden fazla bomba yerleştirildiğinde ciddi zarar verir.
Yaylı Tuzak: Karada yürüyen düşmanları düşmanları köyden def eder. Ancak okçu kraliçe, barbar kral, P.E.K.K.A., Golem ve hava birimleri üzerinde işe yaramaz.
Hava Bombası: Uçan birimler için alan tesirli bir tuzaktır.
Gizli Tesla: Düşman kendisine yaklaşana kadar gözükmez. Ortaya çıktığında elektrikle düşmanları yok eder ve hem karadan hem havadan gelen birimleri vurabilir. P.E.K.K.A.’lara 2 kat daha fazla hasar verir.
Dev Bomba: Patladığında küçük bir alanda bulunan tüm birimleri etkiler. Yaban domuzu binicilerine 1.5 kat daha fazla hasar verir.
Güdümlü Hava Mayını: Verdiği hasar çok yüksektir ejderha gibi uçan birimlere ciddi zarar verir. Ancak tek bir hedefe zarar verir.
X-Yayı: Oldukça güçlü bir savunma birimidir. Uzun menzildeki kara birimlerine veya kısa mesafedeki kara ve hava birimlerine nişan alacak şekilde ayarlanabilir. İksirle çalışır, içindeki iksir bittiğinde çalışması için tekrar doldurulması gerekir.
Cehennem Kulesi: Oyunun son ve en güçlü savunma birimidir. Alev püskürtür ve hedefte ne kadar çok kalırsa verdiği hasar katlanarak artar. Yerdeki ve havadaki tüm birimleri vurabilir ve ejderha, golem, P.E.K.K.A. gibi hasar puanları yüksek birimleri çok kısa bir sürede öldürebilir. X-Yayı gibi yakıtla çalışır fakat X-Yayının aksine kara iksir yüklenerek çalışır. Aynı zamanda tek hedef ve çok hedefe ayrı ayrı hasar verme özelliğine sahiptir, bu modlara ayrı ayrı alınabilir ancak gücünün odaklandığı asker üzerinde sürekli artması sadece tek askere hasar verme modunda geçerlidir, yani birden fazla askere hasar verme modunda askerlere verdiği hasar katlanarak artmaz.
Saldırı materyalleri:
Barbar: Muhtemelen oyunun en agresif askeridir. Barınma alanı 1’dir. Saldırıda özel bir hedefi yoktur.
Okçu: Duvarların bir sıra arkasındaki binaları duvarları yıkmak zorunda kalmadan yokedebilir. Barınma alanı 1’dir.
Goblin: Oyunun en hızlı askeridir (hızı 32’dir) ve önceliği kaynaklar ve depolardır. Barınma alanı 1’dir.
Dev: Pek hızlı olmasa da savunmalara önce saldırması, güçlü ve dayanıklı olması açısından kullanışlıdır. Barınma alanı 5’tir.
Duvar Yıkıcı: Duvar yıkmaktan başka bir işe yaramasa da duvarlara x40 kat hasar verdiğinden orduyu salıvermeden önce 1-2 tane bırakmak yararlı olabilir. Barınma alanı 2’dir.
Balon: Duvar yıkıcının balonlu haline de benzetilebilir. Top, havan gibi savunmalar ona ateş edemese de hasar puanı çok yüksek değildir ve okçu kulesi, sihirbaz kulesi, hava savunması, havaya ayarlanmış X-Topu gibi savunmalarla yokedilebilir. Favori hedefi savunmalardır. Barınma alanı 5’tir.
Sihirbaz: Ateş topları fırlatır ve çok büyük hasarlar verebilir fakat hasar puanı çok yüksek değildir. Barınma alanı 4’tür.
Şifacı: Kara birimlerinin hasar puanını yükseltme özelliğine sahiptir. Orduda bulunması gerekse de hava savunmalarının yakınına bırakmak Şifacılar için tehlikeli olabilir. Barınma alanı 14’tür.
Ejder: Uçan en güçlü birimdir. Tahmin edeceğiniz gibi ateş püskürtür. Hasar puanının fazla olması ve büyük zararlar verbilmesi açısından kullanışlıdır. Balon gibi Ejder’e de Şifacı can veremez. Barınma alanı 20’dir.
P.E.K.K.A.: P.E.K.K.A.’nın ne olduğu bilinmez. Hasar puanı en yüksek normal kışla askeridir ve 6. Seviye bir altın madenini 2-3 vuruşta yokedebilir. Aşırı hızlı olmasa da gücüyle bu kaybını telafi eder. Yaylı Tuzak ona etki etmez. Barınma alanı 25’tir.