Merhaba Arkadaşlar,
Mobilhanem.com sitemiz’de 100 ün üzerinde mobil uygulama geliştirme dersi yayınladık ve yayınlamaya devam ediyoruz. Ayrıca Soru-Cevap kısmımızda yüzlerce soruya cevap verdik ve vermeye devam ediyoruz. Ancak yayınladığımız ios uygulama geliştirme ve android uygulama geliştirme derslerimizi anlamak için programlama bilgisine sahip olmak gerekmektedir. Dolayısıyla mobil programlama dünyasına yeni adım atan arkadaşlarımız için derslerimiz pek anlaşılır olmamaktadır ve sitedeki arkadaşarımızın yoğun şekilde sıfırdan Android Programlama Dersleri isteği bulunmaktadır.
Bizde mobilhanem.com ekibi olarak bu işe yeni başlayan ve kendini mobil uygulama geliştirme sektöründe geliştirmek isteyen arkadaşlar için sıfırdan ders anlatımlarına başladık. iOS programlama dersleri için Eren Başaran ve Aycan Ayhan arkadaşımız Swift Dersleri anlatımına devam ediyor. Swift konusunda hiç tecrübesi olmayan arkadaşlar bu dersleri takip ederek swift öğrenebilir.
Gelelim esas konumuz olan Android Dersleri konusuna. Bildiğimiz üzere native android uygulama geliştirmek için Java bilmeliyiz. Nedir bu native diyorsanız bu dersimi incelemelisiniz.
Bu yazımda belirttiğim üzere android geliştirme için Java olmazsa olmazdır. İyi bir android gelişticisi olmak istiyorsak Java konusunda tecrübeli olmalıyız ve Temel Java konularını çok iyi bilmeliyiz.
Çoğu arkadaşımızın yaptığı yanlış, Java’da hiç tecrübesi bulunmazken direk android uygulama geliştirmeye başlamasıdır. Bu şekilde bu işe başlamak, java bilmeden direk android uygulama geliştirmeye çalışmak ,temel atmadan kat çıkmaya benzer ve sonu genel olarak erken pes etmeyle biter. Özellikle bu işe yeni başlayan arkadaşların genel olarak hayali hemen android uygulama geliştirip bu android uygulamadan para kazanmak olduğu için sabırsız davranıp direk android yazmaya çalışmaktadır. Yazdığı uygulamayıda farklı farklı sitelerden bulduğu kodları copy-paste yaparak çalıştırmaktadır ve ezbere iş yapmaktadır. Bu şekilde bilinçsizce yazılan kod size fazla şey katmaz sadece günü kurtarır. Aynı sorunla bir daha karşılaştığınızda tekrar sağdan soldan nasıl yapıldığını araştırırsınız. Az öncede belirttiğim gibi genel olarak bu şekilde başlanan android uygulama macerası hüsranla biter.
Bunun yerine direk java dersleri ile başlasa ve belki 1-2 ay java konusunda tecrübe edinse android uygulama konusunda çok daha başarılı olacak ve yazdığı kodu bilinçli şekilde yazacak,hatalarını/yapamadıklarını bilinçli şekilde araştıracak ve öğrenerek yoluna devam edecektir. Bizlerin sizlere önerisi budur ve bu konuda sizlere yardımcı olmak için Android Programlama için Temel Java derslerine başladık.
Bu derslerimizinde sizlere Temel Java derslerini en iyi şekilde anlatacağız. Sadece Android geliştirmek isteyenler için değil Temel Java konusunda bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar içinde güzel bir yazı dizisi olacaktır.
Sizler de bu derslerimizde yorumlar yaparak bizleri yönlendirebilir eksik yada hatalı anlattığımız yer olursa uyarabilirsiniz. Anlamadığınız yerleride çekinmeden sorabilirsiniz.
Bu dersi okuyarak bence iyi bir Android developer olmak için ilk adımı attınız. Yolunuz açık olsun.
Not: Java dersleri bitince, Android Dersleri ile devam edeceğiz.Androidin temel bileşenleri ile başlayıp daha custom dersleri sizler için hazırlayacağız ve sonunda örnek bir uygulama yazıp bildiklerimizi pekiştireceğiz.
Temel Java Derslerine başlamak için tıklayınız.
Tüm Android Dersleri için tıklayınız.
61