WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

Whatsapp, akıllı telefonlarda kullandığımız çağımızın en büyük iletişim ağlarından biri olarak nitelendireceğimiz bir uygulamadır. Bu özelliğinden dolayıdır ki Whatsapp sürekli yenilik halinde ve değişim içerisindedir. Bu değişim süreci içinde gerçekleşen bir değer olay ise Whatsapp Web’dir. Whatsapp Web kısaca internet tarayıcıları kullanılarak bilgisayar üzerinden mesajlaşmayı sağlayan web istemcisidir.

Whatsapp Web’in kullanımı telefondaki uygulamanın kullanımı ile aynı olup sohbet listesindeki arkadaşlarınızın fotoğraflarını görebilir ve arkadaşlarınıza fotoğraf, video, belge, ses ve konum yollayabilirsiniz.

Whatsapp Web’in avantajlı yönlerinden biri ise bilgisayar başında daha çok vakit geçiren kullanıcıların telefona ihtiyaç duymadan web üzerinden mesajlaşmasıdır.

Whatsapp Web’i kullanmak düşünüldüğü kadar zor değil üstelik. Yapılması gereken tek şey Whatsapp’ı kullandığınız telefon ile bilgisayarınıza QR kodu yardımıyla eşzamanlayıp, mesajlaşmaya web üzerinden devam etmeniz. Gönderdiğiniz ve gelen tüm mesajlar telefonunuz ve Whatsapp Web’e giriş yaptığınız cihaz arasında senkronize olduğu için her iki cihazda da tüm mesajlarınızı görebilirsiniz.

WhatsApp Web Kullanım

Ayrıca Whatsapp Web kullanımı sırasında “oturumum hep açık kalsın” seçeneğini işaretlerseniz herhangi bir bekleme süresi olmaksızın sürekli kullanabilirsiniz. Seçenek seçilmediği zamanlarda ise 5 dakikalık aktif olunmayan süre sonunda oturum otomatik olarak kapanır. Eğer çok kullanıcısı olan bir bilgisayardan bağlanıyorsanız ve mesajlarınızı başkalarının okumasını istemiyorsanız Whatsapp Web menüsündeki “çıkış yap” butonuna basarsanız hesabınızdan çıkış yaparsınız. Ayrıca menüde bulunan tüm bilgisayarlardan çıkış yap butonunu kullanarak Whatsapp Web’e giriş yaptığınız tüm ortamlardan çıkış yapabilirsiniz.

Ayrıca WhatsApp Mavi Tik Kaldırma konumuzu’da incelemeden çıkmayın deriz.. 🙂

Yorum Yap
0 Yorum yapan