Yeni Nesil PlayStation 5 Teknik Özellikleri Açıklandı

Yeni Nesil PlayStation 5 Teknik Özellikleri Açıklandı


Sony, yeni nesil oyun konsolu hakkında ayrıntıları duyurmak için Xbox’ın arkasındaydı, sadece bir sonraki PlayStation’a güç verecek teknoloji hakkında daha çok detay ortaya çıktı. Sony, gelecek Xbox X Serisi‘nin özellikleri bu hafta başlarında açıklandıktan sonrasında yeni nesil PlayStation 5 konsolunun yeni özelliklerini de deklare etti.

Şirket, başka bir etkinlik iptal edildikten sonrasında yeni ayrıntıları duyurmak için bu sabah erken saatlerde bir canlı gösterim gerçekleştirmiş oldu. Ama hala fiyat mevzusunda herhangi bir izahat yapmadılar. Ek olarak konsolun iyi mi görünebileceği hakkında daha çok data vermedi. Beklendiği şeklinde, PS5‘in birçok özelliği yeni nesil Xbox ile paylaşmış olduğu görülüyor.

Her ikisi de 8 çekirdekli bir AMD işlemciye sahip olacak. PS5 lider sistem mimarı Mark Cerny, canlı yayında aşağıda izleyebileceğiniz ayrıntıları deklare etti. İki yeni konsol da AMD’nin mimarisini temel alan özel bir grafik işlemci kullanıyor. PS5’ler daha az kuvvetli, 10.3 teraflop olarak derecelendirilmişken, Xbox 12 olarak derecelendirildi. Son nesle gore hala büyük bir artış ve Sony, 8 f çözünürlükleri ve VR uygulamalarını yönetmenin yanı sıra 120 fps’de 4K’da oynayabileceğini de bekliyor.

Ama bu yalnız güç istatistikleri ile ilgili değil. “Işın seyretme” isminde olan bir özellik oyunları daha gerçekçi hale getirecektir. “Ray seyretme, ışığın gerçek hayatta iyi mi hareket ettiğini ve çeşitli yüzeylerden iyi mi sektiğini simüle ediyor,” diye deklare etti Sony blogunda. “Bu özellikten yararlanan oyunlar, nesneleri fazlaca daha doğru ve daha yüksek gerçekçilikle sunacaktır. Su, cam, ışık kırılması, bir karakterin saçları vb. Daha gerçekçi görünecek.

Xbox ek olarak ışın seyretme desteğine de haizdir. Xbox şeklinde, PlayStation da katı hal depolama alanına taşındığını, yazılım geliştirmeleriyle birleştiğini iddia ederek yükleme sürelerini ortadan kaldıracak ve geliştiricilerin “geniş dünyalar ve yeni oyun deneyimleri” ile oyunlar oluşturmalarına izin verecek. PlayStation teknik özellikler sıralaması, Xbox’taki 1 TB depolama alanından daha az 825 GB kapasite gösterir.

PlayStation ek olarak oyunların iyi mi göründüğünü iyileştirmeye çalışıyor. Ses, sürükleyici oyun deneyiminin mühim bir parçasıdır. Bazı oyuncuların gizlice kulaklıklara yüzlerce dolar harcamasının sebebi, rakiplerinizin gizlice girip size saldırabilmeleri için ayak izlerini duymanızı sağlar. Sıkıştırılmamış ses, çağıl oyunların büyük ve daima genişleyen dosya boyutlarının arkasındaki bir nedendir.

Ses özelliklerini çoğaltmak için Sony, daha net ses duymanızı ve sesin nereden geldiğini belirlemenizi elde eden kendi 3D Ses motorunu oluşturdu. “Oynarken duyduğunuz sesler daha büyük bir varlık ve yer duygusu sunacaktır.

Etrafınızdaki değişik yüzeylere çarpan yağmur damlaları duyabileceksiniz ve bir düşmanın arkanızda nerede durduğunu duyabilir ve tam olarak bulabilirsiniz ”dedi. Sony ek olarak sadık PlayStation fanatiklerine eski oyunlarını yeni donanımda oynama şansı vermek için geriye dönük uyumluluk üstünde çalışıyor. Xbox ek olarak bir sonraki konsolunun orijinal konsola kadar geriye dönük olarak uyumlu olacağını duyurdu.

Sony bu cephede daha az gelişmiş şeklinde görünüyor, sadece şu anda en iyi 100 PS4 oyununun (oyun süresine gore sıralanmış) çoğunlukla lansmanda oynanabileceğini bekliyor, sadece şirket gelecekte uyumluluğu geriye doğru genişleteceğini söylemiş oldu. Konsolların gelecek geninin Kasım ayına kadar sürmesi gerekmiyor, sadece koronavirüs pandemisinin salgınını geri itebileceği korkusu var. İmalat üstündeki etki, konsolun nihai maliyetinde de artışa neden olabilir, bundan dolayı piyasaya sürülmeye fazlaca daha yakın olana kadar herhangi bir fiyat bilgisi duymamız pek ihtimaller içinde değildir.

Yorum Yap
0 Yorum yapan