2020 En Hızlı ve Güvenilir DNS Ayarları & Tam Liste!

2020 En Hızlı ve Güvenilir DNS Ayarları & Tam Liste!

Normal şartlarda kendi özel DNS adresimiz ile erişim sağlayamadığımız sitelere gitmek için DNS adresini değiştirmemiz gerekmektedir. Sitelere gitmek için IP adresi yazmak yerine sitenin harf içerikli alan adını (www.siteadi.com) yazıyoruz. İşte bu ikili arasındaki ilişkiyi sağlayan DNS (Domain Name System)’dir. Bu makalede sizlere 2020 yılının en iyi DNS adreslerini paylaşacağız. Her cihazda hızlı DNS adresleri sizlerin internette daha iyi vakit geçirmenizi sağlar. Ücretli veya ücretsiz tüm DNS adresleri ve DNS eklentilerini aşağıda listeledik. Geçen seneden itibaren ülkemizde birçok DNS adresi engellendi. Aşağıdaki verdiğimiz liste yasaklı DNS adreslerini barındırmamaktadır. Test edilen en hızlı DNS adresleri aşağıdaki gibidir;

DNS Değiştirme Ayarları Listesi

209.244.0.3 — 209.244.0.4

64.6.64.6 — 64.6.65.6

Adresleri için tercih edilen Eklenti: NorthGhost-TouchVpn

Verdiğimiz eklenti kullanıcıları tarafından uzun süredir kullanılan ve test edilen bir yazılımdır. Kısa süre içinde yukarıdaki eklenti haricinde çok daha hızlı eklentiler paylaşacağız. Şimdi gelin 2020 için en iyi DNS adresleri‘ne bakalım.

  1. 4.2.2.1–4.2.2.5
  2. 4.2.2.1–4.2.2.5

Aşağıda vermiş olduğumuz adımları doğru bir şekilde uyguladığınız takdir de Youtube, Facebook, Wikipedia gibi engellenen sitelere hızlı bir şekilde erişim sağlaya bileceksiniz. Twitter, Facebook gibi sosyal medya siteleri için Zenmate adlı eklentiyi kullanabilirsiniz. Son zamanlarda en fazla ihtiyaç duyduğumuz dns adresinin ücretli veya ücretsiz olması bizim için oldukça önemli. Bu nedenle size ücretli ve ücretsiz ayırmaksızın 2020’nin en hızlı DNS adresi‘ni vereceğiz.

DNS Ayarları

Yasaklı sitelere, engelli sitelere girmenin yöntemi DNS adresi değiştirmektir. Masaüstü cihazlar için Chrome, Firefox, Mozilla yazılımlarında ücretsiz DNS eklentileri bulabilirsiniz. Android ve IOS cihazlarında mağazalardan Zenmate adlı eklentiyi indirebilirsiniz. Hazır eklentiler sayesinde hızlı bir erişim sağlamanız mümkün olacaktır.

En Hızlı ve Güncel Ücretsiz DNS Adresleri

(209.244.0.3 – 209.244.0.4) Dns adresleri arasında en hızlısı olarak belirlenmiştir.

(208.67.222.222 – 208.67.220.220) Dns adresleri arasında hızlı ve güvenli olarak belirlenmiştir.

Güncel 2020 En Hızlı DNS Ayarları

Reklamsız ve güvenilir bakımından en hızlı DNS eklentisi kullanıcılar ve diğer yayıncılar tarafından onaylanmış Zenmate’dir. Zenmate kullanmak için Chrome kullanıyor olmanız gerekmektedir. Eğer DNS Ayarlarını değiştirmekten bıktıysanız Zenmate kullanabilirsiniz. Farklı tarayıcılarda farklı eklentilerde deneyebilirsiniz.

Güncel (209.244.0.3 – 209.244.0.4) en hızlı dns 2020

DNS Ayarları Nasıl Yapılır?

Dns eklentisi kullanmıyorsanız Dns adresini manuel bir şekilde değiştirmeniz gerekmektedir. Neredeyse Tüm Windows işletim sistemlerinde aynı şekilde Dns ayarı değiştirilmektedir. Windows Dns Adresi Nasıl Değiştirilir öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayın;

  1. Ekranın sağ alt köşesindeki Ethernet ikonuna sağ tıklayıp “Ağ ve Paylaşım Merkezini Aç” seçeneğine tıklıyoruz.
  2. Karşımıza Wifi ve Ethernet şeklinde iki seçenek belirecektir. Hangisinde işlem yapıyorsak o bağlantıya tıklıyoruz.
  3. Karşımıza daha küçük bir pencere belirecektir. Özellikler seçeneğine geliyoruz.
  4. Geçtiğimiz ekranda bağlantı ögeleri arasında “Internet Protokolü Sürüm 4” seçeneğine çift tıklayıp açıyoruz.

Çıkan yere dns adresimizi yazıp enter tuşuna basıyoruz. İşlem bu kadar basit.

En hızlı DNS adresleri yukarıdaki gördüğünüz gibidir, DNS üzerinden oluşabilecek sorunlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sorularınız var ise yorum göndermeyi unutmayın. 2020 en iyi dns ayarları nedir kullanıcılara gösterdik, bu sayede yasaklı siteler veya engelli olan internet erişiminize kökten sorun ile hallettik.

Yorum Yap
0 Yorum yapan