Sosyal Medya,

Instagram Üzerinde Postların Ekran Görüntüsü Alınırsa Bildirim Gider Mi? 2019

PaylaşTweetle

İçindekiler

  • 1 Instagram ekran alma bildirimi doğru mu?
  • 2 Ekran alındığında hangi durumda bildirim gider?
  • 3 Bu bildirim hikayesi nerden geliyor?
  • 4 Ekran görüntüsü almak yerine başka hangi yöntemleri kullanabilirim?

    • 4.1 Paylaşma
    • 4.2 Bağlantıyı kopyala
    • 4.3 Direkt mesaj olarak gönderme
    • 4.4 Kaydetme

Yazımızı Ortalama Okuma Süreniz : 4 Dakika

Şu an bu yazıyı okuyorsanız, aklınızdan geçenleri düşünebiliyoruz. Şu ana kadar aldığım ekran görüntülerinin hepsinde bildirim gitti mi diye düşünerek hafif kaygılandınız. Peki Instagram ekran alma bildirimi doğru mu? Bu yazıda hangi durumlarda bildirim gittiği ve alternatif olarak neler yapılabileceği hakkında detaylı olarak bilgi vereceğiz.

Bu konunun yazılma sebebi, son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlanması. Herkes bildirim gidip gitmediğini merak ediyor. Bu konuya açıklık getirmek için, başlayalım öyleyse.

Instagram ekran alma bildirimi doğru mu?

Instagram ekran alma bildirimi gerçekten doğru mu? Ekran görüntüsü aldığınızda karşı taraf bundan haberdar oluyor mu? Bu soruya cevabımız hayır. Instagram’ın en önemli ilkesi gizliliktir. Kendi kullanıcılarının hiçbir özel bilgisini, diğer kişilerle paylaşmamaktadır. O hesaba girip ekran almış olmanız, karşı tarafı ilgilendirse bile sizin yaptığınız bir davranıştır. Dolayısıyla sizin özelinizdir.

Bu nedenle gizlilik ihlali olmaması adına, ekran alınsa bile karşı tarafa bildirim gitmemektedir. (Belli istisnalar dışında) Instagram bu konuda hassas olduğu için, siz ister o ekran alıntısını paylaşın isterseniz de başka yerde kullanın, hiç kimseye bu konuda bilgi vermez. O kişi görmediği sürece bundan haberdar olmaz. Sonuç olarak hikayelerin ya da paylaşımların ekran görüntüsünü aldığınız zaman, karşı tarafa hiçbir şekilde bildirim gitmez.

 

Ekran alındığında hangi durumda bildirim gider?

Yukarıdaki yazıda belli istisnalar dışında, hiçbir ekran alıntısında bildirim gitme durumunun olmadığını belirtmiştir. Bu istisna konu ise Instagram Direkt Mesaj hizmeti. Sadece bu bölümde karşı tarafa bildirim gitmektedir. Konuştuğunuz biri var. Instagram’ da o konuşmayı ekran almak istiyorsunuz. Aman dikkat! Bu DM’leri ekran aldığınızda karşı tarafa ekran aldığınıza dair bildirim gidiyor.

Bazen karşı taraf fotoğrafları kaybolan şekilde gönderiyor. Sadece bir kere açabiliyorsunuz. Bu gibi durumlarda bazı kişiler ekran alarak, o görüntüyü ölümsüzleştirmek isteyebilir. Artık bunun sonucunda karşı tarafın bundan haberdar olduğu hakkında bilginiz var. Bu işlemi yapmadan önce iki kere düşünmeniz gerekmektedir.

Bu bildirim hikayesi nerden geliyor?

Instagram ekran alma bildirimi son zamanlarda oldukça fazla gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Ortaya bazı iddialar atıldığı için, konu kapanmadan yayılmaya devam ediyor. Peki bu bildirim hikayesinin kaynağı ne?

Bundan yaklaşık 2 yıl önce, 2016 senesi içinde Direkt Mesaj üzerinden ekran alındığında bildirim gittiği fark edildi. Keşfedilen bu özellik sonrasında, tek mesaj kısmında olan bu özellik tüm bölümlere yayıldı. Ekran alınan her yerde bildirim gideceği algısı oluştu.

Aslında bu algının temel nedeni Snapchat. Bu uygulama hikayelerde ekran görüntüsü alındığı anda, karşı tarafa bildirim gönderiyor. Hal böyle olunca insanlar bildirim özelliği geldiğini de bilince, Instagram uygulamasında da aynı şekilde olduğunu düşünmüş. Oysa gerçek bundan farklıdır. Instagram’da sadece mesajlarda alındığında, karşı tarafa ekran görüntüsü alındığına dair bildirim gitmektedir. Paylaşımlarda ya da hikayelerde böyle bir durum söz konusu değildir. Ekran alıp paylaştığınız zaman bile, herhangi bir bildirim durumu ortaya çıkmamaktadır.

Bu Yazımızıda Hemen İnceleyin:  Fotoğraflarınızı Instagram Onaylı Kişiler Görme Ayarı

 

Ekran görüntüsü almak yerine başka hangi yöntemleri kullanabilirim?

Her ne kadar bildirim gitmediğini söylesek bile, tedirgin olabilirsiniz. Ya bildirim giderse, bunu riske atamam diyorsanız daha farklı yöntemler denemekte fayda var. Bunun için kullanılabilecek yöntemler:

  • Paylaşma

Saklamak istediğiniz fotoğrafın yanına gelin. Fotoğrafın hemen yan tarafında yer alan, üç noktalı simgeyi göreceksiniz. Buna tıklayın. Ekranda farklı alternatifler çıkacak karşınıza. Buradan ‘’paylaş’’ dediğinizde çıkan sosyal medya uygulamalarından bir tanesini seçebilirsiniz. Bu şekilde, kaybolmasını istemediğiniz fotoğrafı kendi sosyal medya hesabınızda paylaşmış olacaksınız. Bu işlemi yapabilmek için hesabın herkese açık olması gerekmektedir. Gizli hesaplarda bu işlemler yapılamaz.

  • Bağlantıyı kopyala

Aynı şekilde çıkan ekranda ‘’bağlantıyı kopyala’’ şeklinde yazı bulunmaktadır. Bu kısma tıklayıp, resmin bağlantısını kopyalayarak aynı şekilde, farklı uygulamalarda paylaşabilirsiniz. Özellikle mesajlaşma uygulamalarında, direkt bağlantıyı yapıştır deyip karşı tarafa gönderebilirsiniz. Bu iki durum sadece herkese açık hesaplar için geçerlidir. Gizli hesaplarda bu kısma tıkladığınızda, paylaş ya da bağlantıyı kopyala gibi seçenekler karşınıza çıkmayacaktır.

  • Direkt mesaj olarak gönderme

Diğer bir seçenek ise beğendiğiniz gönderiyi direkt mesaj seçeneği ile gönderme. Bunu yapabilmek için ilk olarak kaybolmasını istemediğiniz fotoğrafı ya da videoyu bulun. Fotoğrafın hemen altında, uçağa benzer bir simge göreceksiniz. Bu simgeye tıklayın. Karşınıza kime göndereceğinizi seçmenizi isteyen bir ekran çıkacak. Buradan göndermek istediğiniz kişinin kullanıcı adını yazıp bulun. Bulduktan sonra gönder deyin. Artık beğendiğiniz paylaşım karşı tarafa gitmiş olacak. Siz de mesajlar bölümünden açıp paylaşıma bakabilirsiniz. Hatta kullanıcı adı olarak kendinizi yazıp, kendinize de gönderebilirsiniz. Sonrasında ekran almak ya da indirmek hiçbir şekilde sorun olmayacaktır.

Ancak yukarıda yazanlar, aynı şekilde burada da geçerlidir. Hesap gizliyse karşı taraf bunu göremez. Sadece siz mesajlar bölümünden buna ulaşabilirsiniz. Gönderdiğiniz paylaşımı karşı tarafın görebilmesi için, hesabın o kişiye görülebilir olması gerekmektedir.

  • Kaydetme

Son yöntem ise kaydetme yöntemi. Instagram ekran alma bildirimi gitmesinden korkan kişiler farklı farklı yöntemler denemektedir. Bunlar arasında kaydetme yöntemini arşiv oluşturma olarak düşünebilirsiniz. Fotoğrafın yanına gelin. Hemen sağ bölmede yer alan yer imlecine tıklayın. Sonrasında o paylaşım sizin hesabınızda, kaydedilenler bölümüne eklenecektir.

-Kaydettiğiniz koleksiyonları bulabilmek için ilk olarak profil bölümüne gelin.

 

-Profile girdikten sonra sağ üst köşedeki alt alta üç çizgiye tıklayın.

-Karşınıza kaydedilenler bölümü çıkacak. Bu bölümde tüm kayıtlarınıza ulaşabileceksiniz. Siz paylaşımı yer imlerine eklediğinizde, bundan hiçbir takipçiniz haberdar olamaz. Bu size özel bir bilgidir. Bu işlemi içiniz rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Bu yazıda ekran alma sonucu bildirim gider mi sorusuna cevap bulduk. Bu konuda daha önceden oluşan kaygılarınız varsa, yardımcı olduğumuzu düşünüyoruz.

 

Instagram Üzerinde Postların Ekran Görüntüsü Alınırsa Bildirim Gider Mi? 2019
5 (100%) 5 votes


Bir önceki yazımız olan Instagram Hesabımdan Takip Edemiyorum Fotoğraf Beğenemiyorum Çözüldü 2019 başlıklı makalemizde instagram hakkında bilgiler verilmektedir.

Ücretsiz Dene Instagram Takipçi Instagram Beğeni Instagram Yorum Video Görüntüleme IGTV Facebook Twitter Youtube